Hur ser unga på sin hembygd?

 

Hur ser unga människor på sin hembygd? Vill de förändra något? Har de makt att påverka? Vad är Sverige för dem? Med dessa frågor som utgångspunkt öppnar en nationell utställning med fotografier, berättelser och tankar kring hembygd ur ungdomars perspektiv.


Invigning i Kulturmagasinet
Utställningen i Kulturmagasinet öppnar onsdagen den 11 juni kl.17.00. Efter invigningen följer en föreläsning om projektet av initiativtagarna Annica Carlsson Bergdahl och Jerker Andersson från ROT -produktion. De har rest runt i hela Sverige, från Pajala i norr till Trelleborg i söder. Under resan har de träffat unga med olika bakgrunder, intressen och förutsättningar. De har fotograferat, intervjuat och filmat. Ungdomarna har också fotograferat och skrivit själva om sin hembygd. Det har blivit ett starkt och innehållsrikt material som väcker tankar, igenkännande, förundran och öppnar för diskussioner om dagens samhälle.

Elever på Kristinebergskolan deltar med fotografier och texter
Klass 7D och 8D1 från Kristinebergskolan i Åmål deltar med egna fotografier och texter.


Utställningen pågår till juli

Utställningen är öppen till kl.19 öppningsdagen. Den kommer sedan att finnas på plats fram till den 8 juli. Arrangemanget sker  i samarbete med Åmåls kommun och Studieförbundet Vuxenskolan.

 

Prisbelönt utställning
Hela plattformen för Hembygd- någonstans i Sverige tilldelades Årets pedagogiska pris vid Museernas Vårmöte 2014. Du kan läsa mer om projeket på http://nagonstansisverige.se


Vill du veta mer?
För ytterligare information kontaka Frida Stålhandske på tel. 076-621 98 29, eller Rebecka Andersson på tel. 076-7647 678.

 

Välkommen!

 


Sidan uppdaterad 2014-06-09

Sidan uppdaterades 2016-02-15

Synpunkter på sidan?