Nyhetslista

Publicerad 2017-04-25

Inbjudan att följa kommunfullmäktige

Förste vice ordförande i kommunfullmäktige, Lotta Robertsson Harén (MP), bjuder in till fullmäktiges möte 27 april kl 18.30.  Se fullmäktiges möte i direktsänd webb-tv.


Publicerad 2017-04-24

Cykelns Dag 2017

Cykelns Dag är en rikstäckande manifestation. Cykelns Dag ska framhålla cykeln som ett roligt, miljövänligt och hälsosamt transportmedel.

Missa inte förläsningen med Mikael Lindnord som skrivit boken "Arthur". Föreläsningen är kostnadsfri.

Du kan läsa om vad som händer under evenemanget i vårt program.

Klicka här för att se programmet pdf (pdf 1,6 MB)

Publicerad 2017-04-20

Problem med klockan på torget

Det är problem med klockan på torget i Åmål. Det visar sig genom att en eller flera av urtavlorna visar olika tider. Vi har vid flera tillfällen ställt rätt klockan men felet återkommer så nu har vi bett leverantören att åtgärda felet. Vår avsikt är att klockan snart ska fungera som den ska. Vi ber om ursäkt för detta och hoppas på er förståelse.

/Teknik- och fritidsförvaltningen Säffle-Åmål


Publicerad 2017-04-12

Hamnkalaset 20-22 juli

Planeringen inför Hamnkalaset i Åmål 20-22/7 är i full gång! Sean Banan, Panetoz, allsång med Rongedal samt Emil och Zandra Ernebro är några av artisterna som redan är bokade. Spännande aktiviteter och glada upptåg för hela familjen kommer att arrangeras! Varmt välkomna till Hamnkalaset i sommar!


Publicerad 2017-04-12

Ansökan till feriepraktik och sommarlovsföretagare

Fram till och med 14 maj är det öppet för ansökningar till årets feriepraktik och sommarlovsföretagare. Åmåls kommun erbjuder under sommaren 2017 feriepraktik till ungdomar som går ut 8:an 9:an första och andra året på gymnasiet, eller studerar något av introduktionsprogrammen på Karlbergsgymnasiet.
Ansökan sker via vår e-tjänst.

Läs mer om feriepraktik och sommarlovsföretag

Länk till e-tjänsten


Publicerad 2017-04-11

Nulägesrapport kring arbetet med framtidens skola

Här kommer en nulägesrapport vad gäller det fortsatta arbetet kring Förskoleklass - årskurs 6 inklusive särskola och fritidshem i centralorten och förskolorna Nolby och Björken, Tösse skola och förskola och Kristinebergskolan.


Publicerad 2017-04-10

Tyst minut på torget hedrade offren

Tack alla ni som på kort varsel slöt upp på torget i dag för att hedra offren för terrorattacken i Stockholm. Ett hundratal personer deltog under en tyst minut. 


Publicerad 2017-04-03

Workplace Åmål- en väg in på arbetsmarknaden

Workplace Åmål är en insats som syftar till att ge nyanlända personer möjlighet till arbetslivsintroduktion inom tidigare yrkes- eller studieområden. Den primära målgruppen är personer med permanent uppehållstillstånd som får en etableringsplan eller har fått en under de senaste 12 månaderna.


Publicerad 2017-03-27

Information om driftstörningar skickas till mobilen eller via talsvar

Från och med den 3 april 2017 kommer systemet UMS Alert att införas i Säffle och Åmåls kommun för att informera om driftstörningar i den kommunala vattenförsörjningen och störningar vid hämtningen av hushållsavfall. Via UMS Alert skickas SMS - alternativt talsvarsmeddelanden till fasta telefoner - ut med aktuell driftstörning. Till exempel vid en vattenläcka. Utskicken avgränsas till de fastigheter som beräknas bli berörda av störningen.

Vi kommer att använda SMS-tjänsten för att informera om:
* Akuta driftstörningar, exempelvis vattenläckor.
* Planerade driftstörningar, exempelvis vattenavstängningar.
* Föroreningar i dricksvattnet.
* Driftstörning vid hämtning av ditt hushållsavfall.

SMS-tjänsten används inte för någon form av försäljning eller marknadsföring. SMS och talsvarsmeddelande skickas till de telefonnummer som är registrerade i folkbokföringsregistret på de utvalda fastigheterna.

Klicka här för att läsa mer om hur UMS Alert fungerar.


Publicerad 2017-03-23

Kulturkollo sommar 2017

Cirkus, dans, sång & musik, skrivande, hantverk och skapande – vad lockar dig? På Fyrbodals Kulturkollo kan du ägna en hel vecka åt kreativa äventyr med nya kompisar.

Läs mer om kulturkollo och hur du anmäler dig.


Publicerad 2017-03-23

Nu startar sopning och sandupptagning

Sandupptagning på kommunens gator startar på måndag 3 april.  Vi påminner fastighetsägare om renhållningen av gångbaneutrymme (trottoar) utmed era fastigheter. I de fall kantsten eller annan markering för gångbaneutrymme saknas räknas ett 1,2 meter brett utrymme som gångbaneutrymme. Arbetet kommer att pågå i fem veckor. Hjälps vi åt blir resultatet så mycket bättre.


Publicerad 2017-03-21

Fel datum för Tjejkvällen i evenemangsfolder

I dagarna delades evenemangsfoldern Se höra göra i Åmål ut till hushållen. Tyvärr har det smugit sig in ett tryckfel. Det fel datum för Tjejkvällen. Rätt datum är 4 maj och inget annat. Vi beklagar detta.


Publicerad 2017-03-14

Guidade vandringar i naturreservat 2017

De guidade vandringarna vänder sig till alla som under trevliga former vill lära sig mer om vår natur och våra naturreservat. Om det inte står något annat så kostar det inget att följa med. Det krävs inte heller några förkunskaper. Med skor och kläder anpassade efter väder samt matsäck och en stor portion nyfikenhet får man mest behållning av vandringen.
Läs mer om vilka vandringar som genomförs i länets samtliga naturreservat under året.


Publicerad 2017-02-27

Information om feriepraktik 2017

Nu är det dags för kommunala verksamheter och föreningar att söka ungdomar för feriepraktikplatser sommaren 2017. Feriepraktik kommer att erbjudas till ungdomar som gått ur 8:an, 9:an, 1:an och 2:an på gymnasiet.
Feriepraktiken kommer genomföras under två perioder, 2017-06-19 – 2017-07-14 samt 2017-07-17 – 2017-08-11.


Publicerad 2017-02-21

FÅC bidrar till kostnadsfria evenemang

Styrgruppen för FÅC (För Åmål i Centrum) har haft sitt första möte för året och beviljade stöd till Open Mic med 2 000 kr, Nordiska Novelldagen med 10 000 kr, Cykelns dag med 5 000 kr, Åmåls Fotofest med 10 000 kr och gatubluesen med 60 000 kr.


Publicerad 2017-02-20

Extern konsulthjälp ska granska skolunderlag

Kommunstyrelsen har beslutat att ge kommunchefen i uppdrag att anlita en extern konsult som ska granska och kompletterar befintliga underlag som hittills har tagits fram utifrån olika byggalternativ för framtidens skola.

Läs mer


Publicerad 2017-02-03

Medborgalöfte 2017

Under 2017 lovar Polisen och Åmåls kommun att tillsammans agera för att öka tryggheten i Åmåls centrum under kvällar, nätter och helger och för att minska bostadsinbrotten i kommunen. Du kan läsa mer om vad medborgarlöftet innebär.

Länk till sidan om medborgarlöfte


Publicerad 2017-01-25

Seaside blir Sjösidan

Seaside blir Sjösidan. Vi är jätteglada att kunna berätta att Åmål får en hamnkrog och vi önskar Linn Johansson stort lycka till med att utveckla en dröm hon länge haft. Linn kommer närmast från Brukets godaste och Bistron vid Not Quite på bruket i Fengersfors.

-Det är helt fantastiskt att vi äntligen är i mål, säger Michael Karlsson (S), kommunstyrelsens ordförande.


Publicerad 2017-01-17

Åmåls stadsutveckling inspirerar i Ronneby

Kommunens näringslivsutvecklare Marianne Carlsson och centrumutvecklare Ulrika Abrahamsson har varit på besök i Blekingekommunen Ronneby och berättat om hur Åmål arbetar tillsammans med näringslivet, föreningar och fastighetsägare för att utveckla miljön i stadskärnan. P4 Blekinge har uppmärksammat besöket i sina sändningar. Klicka på den blå pilen för att lyssna på inslaget.


Publicerad 2017-01-03

Beslut i fullmäktige om fortsatt utredning av en (1) skola f-klass - åk 6 i centralorten

Efter en lång debatt beslutade kommunfullmäktige på onsdagskvällen 30 november att fortsätta utreda om det är möjligt att bygga en (1) skola i centralorten för f-klass- årskurs 6 i området vid Rösparksskolan. Beslutet innebar också att man ska utreda kostnader för renovering av andra skolor i kommunen som kan ha ett behov av investeringar.

Se hela sändningen från fullmäktige vi vår webb-tv


Publicerad 2017-01-03

Angående Södra skolans luciafirande 2016

På Södra skolan står av tradition årskurs 4 för det traditionella luciafirandet i Kungsbergskyrkan. Lucia, tärnor, stjärngossar, pepparkaksgubbar och tomtenissar genomför sina väl inövade sånger i ett sammanhang där i år samtliga elever oberoende nationalitet och religion deltog. Som brukligt vid olika evenemang i kyrkan väljs ett lämpligt antal verser av olika sånger och psalmer ut för respektive tillfälle och så gjordes även vid Södra skolans luciafirande 2016 (med stöd av Skollag 2010:800 1 Kap 4-6 §§).


Publicerad 2017-01-03

Vill du leverera livsmedel till Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Säffle och Åmål?

Är du producent och/eller leverantör av en produkt som du skulle vilja att ditt barn får till lunchen i skolan, eller din mamma får njuta av till fikat på äldreboendet? För att detta ska vara möjligt måste du ha ett avtal med kommunen, som blir till genom upphandling. Inför kommande upphandling av livsmedel med avtalsstart 1 maj 2018 vill vi veta om du har produkter och vill erbjuda dessa till kommunen/kommunerna. I så fall fyller du i intresseanmälan som du når via nedanstående länk, intresseanmälan skickas in senast 9 januari. Du förbinder dig inte till någonting genom att fylla i intresseanmälan. Tanken är att vid ett påvisat intresse starta upphandling av livsmedel och teckna avtal i god tid innan avtalsstart våren 2018. Detta för att ni ska ha tid till förberedelser.

Länk till intresseanmälan


 

KONTAKTINFORMATION

Kommunikatör
Jan Andersson
Telefon 0532-173 61
E-post jan.andersson@amal.se

Sidan uppdaterades 2017-01-03

Synpunkter på sidan?