Nyhetslista

Publicerad 2017-12-07

Utbildning inom svetsteknik

Söker du jobb? Är du beredd att ta i? Är du kreativ?

Vi startar en utbildning inom svetsteknik som skräddarsys i nära samarbete med branschen. Vi söker dig som är ansvarstagande, driven och gillar att ta i. Utbildningen kan bli en snabb väg till ett spännande och kreativt arbete.

Är du intresserad?
Kontakta Jennie Solvang, vuxenutbildningen i Åmål.
jennie.solvang@amal.se, 0532-174 43


Publicerad 2017-12-05

Åmål medverkar i unik samverkan med högskolan

Högskolan Väst och de 14 kommunerna i Fyrbodal har gemensamt påbörjat bygget av samverkansarenan Kommunakademin Väst – en nationellt unik struktur med så många kommuner involverade i avtalad samverkan med en högskola. Ett historiskt avtal om samverkan tecknades den 8 juni 2017. I förra veckan var det dags för alla involverade att träffas och ge varandra en lägesrapport. Nu kan du se ett inslag från konferensen där bland andra Michael Karlsson, (S), kommunstyrelsens ordförande medverkar


Publicerad 2017-11-30

Årets torggran är på plats

Årets torggran är på plats. Granen är skänkt av en privatperson på Läroverksgatan. Vi tackar för den mycket fina granen som skapar så fin stämning i centrum. Granen kommer att förses med belysning.


Publicerad 2017-11-27

Ingen kokningsrekommendation i Åmål

Med anledning av kokningsrekommendationen i delar av Vänersborgs kommun under den gångna helgen vill vi gå ut med ett förtydligande. Det har framstått i flera medier som att stora delar av Dalsland har haft kokningsrekommendationer av dricksvattnet. Så har inte varit fallet, I Åmåls kommun har det inte gått ut några kokningsrekommendationer. Det är inget fel på dricksvattnet. Vi beklagar om händelsen i Vänersborgs kommun har skapat förvirring och oro.


Publicerad 2017-11-27

David Lindgren leder Diggiloo-turnén nästa år

Fredag 27 juli 2018 kommer Diggiloo-turnén till Åmål. Nu kan vi berätta om vilka artister som står på scenen. Sommaren 2018 leds showen av sångaren och musikalartisten David Lindgren. 


Publicerad 2017-11-27

Tillfälliga gatuavstängningar i centrum

I morgon tisdag den 28 november från kl 18.30 kommer vissa gator i Åmåls centrum att stängas av i samband med montage av julgirlanger. Vi har anpassat tiderna så att det ska påverka busstrafiken så lite som möjligt. Trafiken kommer att skyltas runt avstängda gatuavsnitt och det är bara en sträcka i taget som stängs av. Avstängningarna gör vi för att skapa en säkrare arbetsmiljön för de dem som sätter upp belysningen.
Ungefärliga tider för gatuavstängningarna är:
Kl 18.30-20.00 - Torggatan mellan Kungsgatan och Västerlånggatan.
Kl 20.00-21.30 - Kungsgatan mellan Torggatan och Lunnegatan.
Kl 21.10-24.00 - Kungsgatan mellan Hjeltegatan och Norra Långgatan.
 
Med vänlig hälsning
Niklas Ekberg
Gatuchef

Publicerad 2017-11-23

Diggiloo-turnén kommer till Åmål

Fredag 27 juli 2018 kommer Diggiloo-turnén till Åmål. Vi är förstås jätteglada över att vi har lyckats få Diggiloo-artisterna hit till oss i Åmål. Scenen kommer att byggas upp vid djuphamnsområdet. Artisterna är ännu hemliga.

För information så släpps artister och biljetter måndag 27/11 kl.10.00 och biljetter köper man på www.diggiloo.com. På måndag sänds det första avsnittet av två från Diggiloo 2017 på TV4. Mer information om konserten i Åmål kommer vi att publicera här på hemsidan.


Publicerad 2017-11-21

Landshövdingen besökte Åmål

Idag tisdag fick Åmål besök av en delegation från Länsstyrelsen i Västra Götalands ledning med nya landshövdingen i Västra Götalands län, Anders Danielsson.


Publicerad 2017-11-21

Rabatt på broddar

För att stimulera till daglig fysisk aktivitet vintertid och samtidigt förhindra halkolyckor bidrar Åmåls kommun och teknik och fritidsförvaltningen med 50 kr i rabatt vid inköp av broddar.

OBS! Erbjudandet gäller 65 år och äldre.

De subventionerade halkskydden kan köpas i följande butiker:
• Intersport
• Skomakaren i Åmål
• Karlströms Skor
• Apotek Hjärtat
• Life
 
Prova olika halkskydd innan du bestämmer dig för vilken typ som passar just dig. Det kan ta lite tid att vänja sig vid att gå med halkskydd.

Var rädd om er och njut av vintern!


Publicerad 2017-11-17

Fiskemöte och Sportfiskekväll i Åmål

Tisdag den 28:e november kl.16.30-21.00 i Päronsalen i Åmåls stadshus arrangerar Sportfiskarna och Åmåls kommun en träff för medlemmar, klubbar och andra sportfiskeintresserade. Välkomna till infokväll med Sportfiskarna och olika aktörer inom sportfiske och fiske i området. 


Publicerad 2017-11-10

Två beslut i skolfrågan

Kommunstyrelsen fattade två beslut i skolfrågan vid ett möte den 7 november. Besluten gäller förslag till kommunfullmäktige om en (1) f- åk 3-skola på Rösparksskolans markområdet och utökning av lokalytor på andra skolor. 


Publicerad 2017-10-19

Kulturskolan på väg..!

I samarbete med lokala aktörer inom kulturområdet startas nu ett antal aktiviteter för barn och unga utlokaliserade runt om i kommunen. 


Publicerad 2017-10-16

Rankning av landets skolkommuner

I Lärarförbundets årliga rankning av bästa skolkommunen hamnade Åmåls kommun i år på plats 76. Klicka på länken nedan för att komma till undersökningen.

Länk till Lärarförbundets sida om skolrankningen


Publicerad 2017-09-27

Åmål klättrar i rankingen av företagsklimatet i Sverige

Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet visar en mycket positiv trend för Åmåls kommun. Av Sveriges 290 kommuner rankas Åmål på plats 179. Det är 52 placeringar bättre än i fjol och Åmål är en av de 13 kommuner som klättrat mest på rankinglistan.

-Att vi klättrar så mycket i årets ranking tolkar jag som att företagen uppskattar vårt arbete med att skapa ett bra företagsklimat. Det känns mycket bra. Det är viktigt för oss att ha ett gott samarbetsklimat och vi fortsätter jobba för bra samverkan med våra företagare, säger Marianne Carlsson, näringslivsutvecklare.

Länk till 2017 års ranking av företagsklimatet


Publicerad 2017-09-21

Förtydligande om färdtjänstlagarna och LSS

Med anledning av en insändare i lokaltidningen den 19 september vill vi göra ett förtydligande om vilka lagar som gäller för olika stöd. Hjälp- och stödinsatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, har inte något att göra med möjligheten att få färdtjänst eller riksfärdtjänst. Det är två olika saker. Rätt att få färdtjänst eller riksfärdtjänst regleras i lagen om färdtjänst och lagen om riksfärdtjänst.

Den som har ett stort och varaktigt funktionshinder och har behov av att resa till en annan ort i Sverige kan ansöka om riksfärdtjänst. För att kunna få riksfärdtjänst måste man uppfylla kraven i lagen om riksfärdtjänst.

Jan Andersson
Kommunikatör
Tel.173 61


Publicerad 2017-09-12

Återvinning i Ånimskog

Lördagen 23/9 mellan kl 10.00-14.00 finns möjlighet att som privatperson lämna farligt avfall till RenoNordens personal i Ånimskog. Platsen för denna insamling är vid den tidigare återvinningsstationen.

Välkommen med ditt avfall!


Publicerad 2017-09-12

Dags att nominera till Åmåls kommuns ledarstipendium

Nu är det dags att börja föreslå kandidater till Åmåls kommuns ledarstipendium 2017. Genom stipendiet vill kommunen uppmärksamma det goda ideella föreningsarbete som varje dag genomförs i kommunen. Ideella föreningar med säte i Åmåls kommun kan föreslå kandidater till ledarstipendiet. För att kunna få stipendiet ska föreningens kandidat ha tagit initiativ till god verksamhet och på ett förtjänstfullt sätt verkat inom föreningen. Förslag på kandidater ska skickas in senast 31 oktober.

Länk till blankett för ledarstipendium


Publicerad 2017-09-11

En idé- och innovationstävling

Har du en spännande idé som kan bli ett hållbart växande företag? En idé som du vill testa på en expertjury och få feedback? Är ni flera som kompletterar varandra och som vill arbeta tillsammans för att utveckla idéen till ett företag? Då är ni välkomna att enkelt beskriva er idé och göra er beredda att förklara den för en expertjury den 23 oktober på Innovatum i Trollhättan.


Publicerad 2017-09-06

Rapport efter granskning av förskolor och skolor i Åmåls kommun

Vid ett möte för allmänheten på Karlbergsgymnasiet 5 september 2017 presenterad konsultföretaget Sweco sin rapport efter granskning av förskolor och grundskolor i Åmåls kommun.

Läs mer


Publicerad 2017-09-05

Vattenläcka på Johan Fredriksgatan

På grund av akut vattenläcka på Johan Fredriksgatan kommer VA-enheten att behöva stänga vattnet till ett större antal fastigheter kring Johan Fredriksgatan på torsdag mellan kl. 09.30-14.00. De som påverkas av avstängningen har meddelats detta via SMS. Tillfälliga tryckförluster och missfärgat vatten kan dock förekomma i hela Ljungsbergsområdet. Rekommendationen är då att spola kallvatten från flera tappställen till dess att vattnet åter är klart till färgen. Om problemen kvarstår kontaktas vattenverket via kundtjänst på tel.: 0533-68 17 50.


Publicerad 2017-09-01

Ge bort till sport- insamling till fritidsbanken

Den 10 september arrangeras en nationell insamling av sport- och fritidsutrustning
under namnet #GeBortTillSport. Initiativtagare är TV4:s programledare och
reporter Ida Björnstad och insamlingen sänds i Nyhetsmorgon på TV4. All
insamlad utrustning skänks till Fritidsbanken och därefter finns den tillgänglig
för gratis utlåning hos lokala Fritidsbanker i hela landet.

I Åmål sker insamlingen i Fritidsbankens lokaler på Lunnegatan 2 (vid Huset och
Samverket) och är öppen mellan 10.00 – 16.00, söndag 10 september.

Läs mer om insamlingen pdf (pdf 366 KB)


Publicerad 2017-08-17

Anders Danielsson ny landshövdning för Västra Götalands län

Regeringen har idag utsett Anders Danielsson till ny landshövding i Västra Götalands län.
- Jag ser som landshövding i Västra Götalands län fram emot att samverka med många viktiga aktörer, från kommuner och myndigheter till näringsliv och organisationer, säger Anders Danielsson.

Länk till länsstyrelsen för mer information om nya landshövdingen


Publicerad 2017-08-09

Eldningsförbudet upphävt

Med anledning av förändrade väderleksförhållanden och lägre brandriskvärden har räddningschefen i Åmåls kommun beslutat att från och med 9 augusti 2017 upphäva eldningsförbudet utomhus.

Länk till beslutet pdf (pdf 230 KB)


Publicerad 2017-06-30

Åmål deltar i kampanjen Hejdå alkoholskador

Åmåls Kommun deltar i kampanjen ”Hejdå alkoholskador” som drivs av Länsstyrelserna i Västra Götaland, Stockholm och Skåne. Som en del i kampanjen har 3000 tygkassar med texten ”Nej, nej, nej” skickats hem till länets 20-åringar.


Publicerad 2017-06-26

Statliga medel till Kulturskoleprojekt i Åmål

Kulturrådet har beviljat ytterligare medel till Musikskolan i Åmål för insatser som ger möjlighet för barn och unga att få ta del av olika kulturaktiviteter inom ett projekt kallat ”Kulturskolan på väg”. Åmåls kommun får 500 000 kr från Kulturrådet för ytterligare breddning av sitt kulturutbud för barn och unga.


Publicerad 2017-06-19

Besked vecka 26 om gymnasieantagningarna

Alla gymnasieansökningar behandlas nu av antagningskansliet i Karlstad. Vecka 26 presenteras den slutliga antagningen på Dexter och eleverna får sina antagningsbesked.


Publicerad 2017-06-15

Surfzoner i centrala Åmål

Nu kan Åmålsbor och besökare koppla upp sig gratis på vårt gästnät Amal från någon av surfzonerna i centrala Åmål. Klicka här för att läsa mer om surfzonerna och gästnätet. 


Publicerad 2017-06-15

Föräldrars förhållningssätt spelar roll

Läsåret 2016/2017 går mot sitt slut och ett härligt sommarlov väntar. Skolavslutningen och studenten är dock några av de händelser då många unga riskerar att komma i kontakt med alkohol. Tillsammans kan vi göra skolavslutningen till ett fint minne för alla!


Publicerad 2017-06-13

Sommarlovsbio på Sagabiografen

I samband med årets fria sommarlovsaktiviteter erbjuder vi filmvisningar på Sagabion. Första filmen som visas heter Havets sång och riktar sig till åldrarna från förskoleklass till årskurs tre. Filmen visas den 19 juni från klockan 18:00 till 19:30. Sommarlovsbion visas på Sagabion, Kungsgatan 5.


Publicerad 2017-06-08

Sommarlovsaktiviteter 2017

Hej, vi har samlat många av Säffle och Åmåls sommarlovsaktiviteter i ett gemensamt sommarlovsprogram. Alla aktiviteter är gratis, men till en del aktiviteter måste du anmäla dig. Hoppas du hittar några spännande aktiviteter. Tipsa gärna vänner och bekanta om programmet. Trevlig sommar!

Länk till sommarlovsprogrammet pdf (pdf 7,4 MB)


Publicerad 2017-06-05

Förtydligande gällande SVT reportage

Med anledning av SVT Väst:s rapportering om en händelse i Åmål som uppdagades i februari i år vill vi förtydliga och korrigera den bild som SVT ger av händelsen och kommunens agerande.


Publicerad 2017-06-02

Begränsad framkomlighet under beläggningsarbeten i centrum

Som en del av de planerade beläggningsarbetena 2017 kommer Hamngatan och Hjeltegatan att asfalteras under första halvan av juni. Beräknad period för arbetet på Hamngatan är 7-8 juni. Asfaltering av Hjeltegatan väntas pågå 12-16 juni. Ytterligare asfalteringsarbeten kommer att ske i Åmål under andra halvan av juni och början av juli. Information om dessa kommer efterhand. På områden där det asfalteras kommer det att råda begränsad framkomlighet. Beläggningsarbetena kommer att genomföras med flaggvakter istället för omledning av trafiken. Det är viktigt att flaggvakternas instruktioner hörsammas.


Publicerad 2017-05-30

Kulturpris till fotografer

Vi gratulerar Tilt Photogroup som i år får Åmåls kommuns kulturpris. Grattis också till två musiker och en fotograf som får årets kulturstipendium för unga.


Publicerad 2017-05-29

Inbjudan till kommunfullmäktiges möte 31 maj


Publicerad 2017-05-29

Besök från Estland

Vi hälsar våra gäster från Estland välkomna till Åmål. En delegation från bland annat vänorten Türi är på besök för att utbyta erfarenheter kring stads- och landsbygdsutveckling.


Publicerad 2017-05-24

Ändrade öppettider på biblioteket

Vi som arbetar på Åmåls bibliotek har under flera år haft problem, främst kvällstid, med bråk, skadegörelse och hot
mot personalen. Vi har vidtagit flera olika åtgärder för att lösa dessa problem, som till exempel ordningsvakter och personlarm, men problemen kvarstår och har nu eskalerat.

Situationen är ohållbar, både för oss i personalen och för våra låntagare, och därför väljer vi nu att ändra
våra öppettider.

Från och med måndag 29 maj har vi
nya öppettider och de ser ut som följer:


Måndag – fredag    öppet kl. 10.00 – 17.00

Lördagar               öppet kl. 10.00 – 13.00

/Personalen biblioteket


Publicerad 2017-05-24

Nationaldagsfirande den 6 juni

Välkommen att vara med och fira vid Kulturparken utanför Kulturmagasinet i Åmål.

• Kl 14.00 Rockstarz (Musikskolan)
• Kl 14.30 Lera (Folkmusik, Musikskolan)
• Kl 15.00 Åmål Big Band (Musikskolan)
• Kl 16.00 Traditionellt firande

Musikunderhållning, högtidstal av Kristine Geimüre, välkomnande av nya svenska medborgare samt utdelning av årets kulturpris och kulturstipendium.

Vid regn firar vi inne i Kulturmagasinet.


Publicerad 2017-05-15

Lyssna på inslaget i P4 Väst om sommarens båttrafik mellan Åmål och Säffle

Idag intervjuades kommunens turismutvecklare Anna Hjelmberg av Charlotte Andersson på P4 Väst ombord på turbåten Vänervåg mellan Säffle och Åmål. Anna berättar bland annat om årets satsning på båttrafiken mellan kommunerna och dess betydelse för besöksnäringen. Intervjun startar 2:05 in i sändningen.


Publicerad 2017-04-20

Problem med klockan på torget

Det är problem med klockan på torget i Åmål. Det visar sig genom att en eller flera av urtavlorna visar olika tider. Vi har vid flera tillfällen ställt rätt klockan men felet återkommer så nu har vi bett leverantören att åtgärda felet. Vår avsikt är att klockan snart ska fungera som den ska. Vi ber om ursäkt för detta och hoppas på er förståelse.

/Teknik- och fritidsförvaltningen Säffle-Åmål


Publicerad 2017-04-12

Hamnkalaset 20-22 juli

Planeringen inför Hamnkalaset i Åmål 20-22/7 är i full gång! Sean Banan, Panetoz, allsång med Rongedal samt Emil och Zandra Ernebro är några av artisterna som redan är bokade. Spännande aktiviteter och glada upptåg för hela familjen kommer att arrangeras! Varmt välkomna till Hamnkalaset i sommar!


Publicerad 2017-04-11

Nulägesrapport kring arbetet med framtidens skola

Här kommer en nulägesrapport vad gäller det fortsatta arbetet kring Förskoleklass - årskurs 6 inklusive särskola och fritidshem i centralorten och förskolorna Nolby och Björken, Tösse skola och förskola och Kristinebergskolan.


Publicerad 2017-04-10

Tyst minut på torget hedrade offren

Tack alla ni som på kort varsel slöt upp på torget i dag för att hedra offren för terrorattacken i Stockholm. Ett hundratal personer deltog under en tyst minut. 


Publicerad 2017-04-03

Workplace Åmål- en väg in på arbetsmarknaden

Workplace Åmål är en insats som syftar till att ge nyanlända personer möjlighet till arbetslivsintroduktion inom tidigare yrkes- eller studieområden. Den primära målgruppen är personer med permanent uppehållstillstånd som får en etableringsplan eller har fått en under de senaste 12 månaderna.


Publicerad 2017-03-27

Information om driftstörningar skickas till mobilen eller via talsvar

Från och med den 3 april 2017 kommer systemet UMS Alert att införas i Säffle och Åmåls kommun för att informera om driftstörningar i den kommunala vattenförsörjningen och störningar vid hämtningen av hushållsavfall. Via UMS Alert skickas SMS - alternativt talsvarsmeddelanden till fasta telefoner - ut med aktuell driftstörning. Till exempel vid en vattenläcka. Utskicken avgränsas till de fastigheter som beräknas bli berörda av störningen.

Vi kommer att använda SMS-tjänsten för att informera om:
* Akuta driftstörningar, exempelvis vattenläckor.
* Planerade driftstörningar, exempelvis vattenavstängningar.
* Föroreningar i dricksvattnet.
* Driftstörning vid hämtning av ditt hushållsavfall.

SMS-tjänsten används inte för någon form av försäljning eller marknadsföring. SMS och talsvarsmeddelande skickas till de telefonnummer som är registrerade i folkbokföringsregistret på de utvalda fastigheterna.

Klicka här för att läsa mer om hur UMS Alert fungerar.


Publicerad 2017-03-23

Kulturkollo sommar 2017

Cirkus, dans, sång & musik, skrivande, hantverk och skapande – vad lockar dig? På Fyrbodals Kulturkollo kan du ägna en hel vecka åt kreativa äventyr med nya kompisar.

Läs mer om kulturkollo och hur du anmäler dig.


Publicerad 2017-03-23

Nu startar sopning och sandupptagning

Sandupptagning på kommunens gator startar på måndag 3 april.  Vi påminner fastighetsägare om renhållningen av gångbaneutrymme (trottoar) utmed era fastigheter. I de fall kantsten eller annan markering för gångbaneutrymme saknas räknas ett 1,2 meter brett utrymme som gångbaneutrymme. Arbetet kommer att pågå i fem veckor. Hjälps vi åt blir resultatet så mycket bättre.


Publicerad 2017-03-21

Fel datum för Tjejkvällen i evenemangsfolder

I dagarna delades evenemangsfoldern Se höra göra i Åmål ut till hushållen. Tyvärr har det smugit sig in ett tryckfel. Det fel datum för Tjejkvällen. Rätt datum är 4 maj och inget annat. Vi beklagar detta.


Publicerad 2017-03-14

Guidade vandringar i naturreservat 2017

De guidade vandringarna vänder sig till alla som under trevliga former vill lära sig mer om vår natur och våra naturreservat. Om det inte står något annat så kostar det inget att följa med. Det krävs inte heller några förkunskaper. Med skor och kläder anpassade efter väder samt matsäck och en stor portion nyfikenhet får man mest behållning av vandringen.
Läs mer om vilka vandringar som genomförs i länets samtliga naturreservat under året.


Publicerad 2017-02-27

Information om feriepraktik 2017

Nu är det dags för kommunala verksamheter och föreningar att söka ungdomar för feriepraktikplatser sommaren 2017. Feriepraktik kommer att erbjudas till ungdomar som gått ur 8:an, 9:an, 1:an och 2:an på gymnasiet.
Feriepraktiken kommer genomföras under två perioder, 2017-06-19 – 2017-07-14 samt 2017-07-17 – 2017-08-11.


Publicerad 2017-02-21

FÅC bidrar till kostnadsfria evenemang

Styrgruppen för FÅC (För Åmål i Centrum) har haft sitt första möte för året och beviljade stöd till Open Mic med 2 000 kr, Nordiska Novelldagen med 10 000 kr, Cykelns dag med 5 000 kr, Åmåls Fotofest med 10 000 kr och gatubluesen med 60 000 kr.


Publicerad 2017-02-20

Extern konsulthjälp ska granska skolunderlag

Kommunstyrelsen har beslutat att ge kommunchefen i uppdrag att anlita en extern konsult som ska granska och kompletterar befintliga underlag som hittills har tagits fram utifrån olika byggalternativ för framtidens skola.

Läs mer


Publicerad 2017-02-03

Medborgalöfte 2017

Under 2017 lovar Polisen och Åmåls kommun att tillsammans agera för att öka tryggheten i Åmåls centrum under kvällar, nätter och helger och för att minska bostadsinbrotten i kommunen. Du kan läsa mer om vad medborgarlöftet innebär.

Länk till sidan om medborgarlöfte


Publicerad 2017-01-25

Seaside blir Sjösidan

Seaside blir Sjösidan. Vi är jätteglada att kunna berätta att Åmål får en hamnkrog och vi önskar Linn Johansson stort lycka till med att utveckla en dröm hon länge haft. Linn kommer närmast från Brukets godaste och Bistron vid Not Quite på bruket i Fengersfors.

-Det är helt fantastiskt att vi äntligen är i mål, säger Michael Karlsson (S), kommunstyrelsens ordförande.


Publicerad 2017-01-17

Åmåls stadsutveckling inspirerar i Ronneby

Kommunens näringslivsutvecklare Marianne Carlsson och centrumutvecklare Ulrika Abrahamsson har varit på besök i Blekingekommunen Ronneby och berättat om hur Åmål arbetar tillsammans med näringslivet, föreningar och fastighetsägare för att utveckla miljön i stadskärnan. P4 Blekinge har uppmärksammat besöket i sina sändningar. Klicka på den blå pilen för att lyssna på inslaget.


Publicerad 2017-01-03

Beslut i fullmäktige om fortsatt utredning av en (1) skola f-klass - åk 6 i centralorten

Efter en lång debatt beslutade kommunfullmäktige på onsdagskvällen 30 november att fortsätta utreda om det är möjligt att bygga en (1) skola i centralorten för f-klass- årskurs 6 i området vid Rösparksskolan. Beslutet innebar också att man ska utreda kostnader för renovering av andra skolor i kommunen som kan ha ett behov av investeringar.

Se hela sändningen från fullmäktige vi vår webb-tv


Publicerad 2017-01-03

Angående Södra skolans luciafirande 2016

På Södra skolan står av tradition årskurs 4 för det traditionella luciafirandet i Kungsbergskyrkan. Lucia, tärnor, stjärngossar, pepparkaksgubbar och tomtenissar genomför sina väl inövade sånger i ett sammanhang där i år samtliga elever oberoende nationalitet och religion deltog. Som brukligt vid olika evenemang i kyrkan väljs ett lämpligt antal verser av olika sånger och psalmer ut för respektive tillfälle och så gjordes även vid Södra skolans luciafirande 2016 (med stöd av Skollag 2010:800 1 Kap 4-6 §§).


Publicerad 2017-01-03

Vill du leverera livsmedel till Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Säffle och Åmål?

Är du producent och/eller leverantör av en produkt som du skulle vilja att ditt barn får till lunchen i skolan, eller din mamma får njuta av till fikat på äldreboendet? För att detta ska vara möjligt måste du ha ett avtal med kommunen, som blir till genom upphandling. Inför kommande upphandling av livsmedel med avtalsstart 1 maj 2018 vill vi veta om du har produkter och vill erbjuda dessa till kommunen/kommunerna. I så fall fyller du i intresseanmälan som du når via nedanstående länk, intresseanmälan skickas in senast 9 januari. Du förbinder dig inte till någonting genom att fylla i intresseanmälan. Tanken är att vid ett påvisat intresse starta upphandling av livsmedel och teckna avtal i god tid innan avtalsstart våren 2018. Detta för att ni ska ha tid till förberedelser.

Länk till intresseanmälan


 

KONTAKTINFORMATION

Kommunikatör
Jan Andersson
Telefon 0532-173 61
E-post jan.andersson@amal.se

Sidan uppdaterades 2017-01-03

Synpunkter på sidan?