Näringsliv och handel


Bild som visar spårbytesarbeteBild som visar staplade dricksglasTraktor arbetar meg höskörd

 

Från en handelsplats vid Åmålsåns mynning har Åmål utvecklats till en modern småstad med ett varierat näringsliv. Viktiga näringsgrenar är industri, handel och service. Tillverknings-industrin spänner från sågblad till innovationer inom högteknologi. De största företagen är Euromaint, Spicer Nordiska Kardan AB, Svenska Elektromagneter AB (SEM), Elasto, Håkansson Sågblad AB..

Fördel Åmål
Fördelarna med en etablering i Åmål är många: våra natur-, kultur- och boendemiljöer, småstadscharmen, den industriella traditionen och god tillgång på arbetskraft.

Kommunens företag är ofta medlem i någon av våra intresseorganisationer:

 • Åmåls Industriförening
 • Företagarna Åmål
 • Åmål Handel
 • Andra föreningar som medverkar till att skapa kontakt och samarbete mellan medlemmarna.

  Samarbete mellan kommun och näringsliv
  Ett nära samarbete mellan kommun och näringsliv är en förutsättning för ett positivt företagsklimat. Vårt Näringslivsråd består av kommunala tjänstemän, politiker, fackliga representanter och representanter från näringslivet. Här utvecklar vi detta samarbete och driver gemensamt näringslivsfrågor, utbildningsfrågor och andra viktiga frågor för att tillsammans öka Åmåls attraktionskraft.

  Du som driver företag i kommunen, funderar på att starta eget eller att etablera dig i Åmål är välkommen att kontakta:
  Se kontaktinformationen till höger.

KONTAKTINFORMATION

Näringslivsutvecklare
Marianne Carlsson
Telefon 0532 - 170 26
Mobil 070 - 868 59 60
E-post marianne.carlsson
@amal.se


För att hjälpa dig som driver företag i kommunen, funderar på att starta eget eller att etablera dig hos oss är du välkommen att kontakta Marianne Carlsson.
Lämna synpunkter

Dina synpunkter är viktiga för oss. Det kan handla om sådant som är bra eller sådant som behöver rättas till. För att du som medborgare lätt ska komma i kontakt med kommunen erbjuder vi dig en e-tjänst där du beskriver ditt ärende.

Lämna synpunkt

Sidan uppdaterades 2018-02-14

Synpunkter på sidan?