Allergi och överkänslighet

 

 Allt fler har någon form av allergi eller överkänslighet. Det är viktigt att vi alla känner till hur vi kan underlätta allergikers vardag. I Åmåls kommun finns en förebyggande allergigrupp och allergiombud som bland annat arbetar med att förbättra situationen för allergiker i kommunens lokaler t.ex. skolor.

På den de här sidorna kan du bland annat läsa om vad allergi- och överkänslighet är, om olika typer av allergier och vad man kan tänka på för att underlätta för en allergiker och undvika allergier.Allt om allergi -
en hemsida fylld med tips och råd   

Det här är sidan för dig som just blivit allergisk, har varit allergisk i många år eller behöver råd eftersom någon i familjen eller vänskapskretsen är allergisk. Sidorna ger lättläst information om olika allergiska sjukdomar, men kan även fungera som en handbok i hur människor med allergiska besvär kan leva ett så normalt liv som möjligt. 

Du får praktiska checklistor och tips som du kan använda. Vi hoppas att dessa sidor ger dig det komplement som kan behövas för ett friskare liv.
                      Läs mer >>

 


Läs mer om allergier

Astma- och allergiförbundet

Livsmedelsverkets sidor om allergi

Pollenprognos

Svenska Celiakiförbundet

Sidan uppdaterades 2016-01-14

Synpunkter på sidan?