Åmål 375 år


Inom kort kommer vi att lägga ut information om alla aktiviteter under jubileumsåret.

Den 1 april 2018 firar Åmål 375-årsjubileum. En arbetsgrupp för jubileet har jobbat intensivt med programmet som nu är nästan helt klart. Välkommen till  förfest, fest och efterfest!

Den 1 april 2018 firar Åmål 375-årsjubileum. Under hösten 2015 bildades en projektgrupp som planerar genomförandet av jubileet. Drygt 20 personer ingår i gruppen som består av kommunala tjänstemän och personer från olika föreningar.


Konsthallen är bokad för spännande utställningar kopplade till jubileet. Runt den 1 april 2018 när själva födelsedagen äger rum, är förhoppningen att Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel kommer att delta och ge jubileet en kunglig glans.


Under jubileumsåret kommer Åmål att gästas av vackra båtar när Old Ships Race arrangeras tillsammans med både Hamnkalaset och Åmålsdagen. Från april till september kommer Åmålsborna och besökare att kunna ta del av en stor utställning om Åmål som järnvägsstad. Utställningen bjuder det på en modelljärnväg över hela stationsområdet, foton, film och mycket annat.


Filmen Fucking Åmål firar 20 års-jubileum 2018. Filmen kommer att uppmärksammas på flera olika sätt under hela året. I oktober arrangeras en särskild Fucking Åmål-vecka. Det är då 20 år sedan den uppmärksammade filmen hade premiär.


Den 1 april skildras Åmåls historia i 12 akter i form av en historisk föreställning på olika platser i centrum. Akterna innehåller bland annat en scen med Drottning Kristina, historien om Folkparken Furuhäll och vackra Jarls Café vid Åmålsån. Med i dramatiseringen finns även Åmåls dansband Saints, filmen Fucking Åmål och Bluesfesten.


En almanacka med aktiviteter under hela jubileet kommer att delas ut till alla hushåll i Åmåls kommun före jul i år.

Välkommen att fira med oss!

Kontakt


Centrumutvecklare

Ulrika Abrahamsson
Telefon 0532-174 45, 070-306 81 00
E-post ulrika.abrahamsson@amal.se

Sidan uppdaterades 2017-10-16

Synpunkter på sidan?