Åmål 375 år


Den 1 april 2018 firar Åmål 375-årsjubileum. En arbetsgrupp för jubileet jobbar intensivt med programmet. Många programpunkter är redan klarar. Välkommen till  förfest, fest och efterfest!

Den 1 april 2018 firar Åmål 375-årsjubileum. Under hösten 2015 bildades en projektgrupp som planerar genomförandet av 375-årsjubileet. Drygt 20 personer ingår i gruppen som består av kommunala tjänstemän och personer från olika föreningar. Många programpunkter under året är redan klara.


Konsthallen är redan bokad med spännande utställningar kopplade till jubileet. Runt den 1 april 2018 när själva födelsedagen äger rum, är förhoppningen att Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel kommer att delta och ge jubileet en kunglig glans.


Under jubileumsåret kommer Åmål att gästas av vackra båtar när Old Ships Race arrangeras tillsammans med både Hamnkalaset och Åmålsdagen. Från april till september kommer Åmålsborna och besökare att kunna ta del av en stor utställning om Åmål som järnvägsstad. Utställningen bjuder det på en modelljärnväg över hela stationsområdet, foton, film och mycket annat.


Filmen Fucking Åmål firar 20 års-jubileum 2018, vilket kommer att uppmärksammas på många olika sätt under hela året. I oktober infaller också en särskild Fucking Åmål-vecka. Det är då 20 år sedan den uppmärksammade filmen hade premiär.


Den 1 april skildras Åmåls historia i 12 akter i form av en historisk föreställning på olika platser i centrum. Akterna innehåller allt från Drottning Kristina, Folkparken Furuhäll och vackra Jarls Café vid Åmålsån till Åmåls dansband Saints, filmen Fucking Åmål och Bluesfesten.


En almanacka innehållande jubileets kommande aktiviteter kommer att distribueras till alla hushåll i Åmåls kommun före jul i år.

Kontakt


Centrumutvecklare

Ulrika Abrahamsson
Telefon 0532-174 45, 070-306 81 00
E-post ulrika.abrahamsson@amal.se

Sidan uppdaterades 2017-08-11

Synpunkter på sidan?